A MediaMarkt adatai szerint 2021-ben nőtt az átlagos áruhitel összege. Kérdés, hogy ez az infláció vagy a nagyobb kockázatvállalási kedv következménye-e.

(Fotó: MediamarktSaturn)

Az év első hét hónapjában nagyon bíztak abban a magyarok, hogy tudják majd törleszteni az áruhiteleiket. Erre utalhat az, hogy a MediaMarkt és a Budapest Bank adatai szerint húszezer forinttal nőtt meg az átlagos hitelösszeg. A július végéig tartó időszakban átlagosan 170 ezer forintnyi hitelt igényeltek.

A vásárlók nagyobb értékű háztartási gépekre, számítástechnikai eszközökre és szórakoztató elektronikai eszközökre igényeltek hitelt. Van eltérés az online és offline vásárlások között is. Az online tévévásárlók átlagosan 236 ezer forintos átlagár felett igényelnek hitelt, a boltban ez az összeg 180 ezer forint.

Az átlagos hitelösszegnél ugyan nem érdekesebb, de érdemes azt is megjegyezni, hogy mi volt a legnagyobb mértékű áruhitel, amit idén igényeltek. Ez az egymillió forint körüli tartományban mozog, abból már nagyon sok mosógépet vagy egy jelentős méretű tévét adnak. Ilyen összegnél azonban már húsz százalék önrészt kell vállalni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?