Az egyik legértékesebb európai fintech benéz a déli féltekére is.

Sebastian Siemiatkowski eddig nem vitte tőzsdére a cégét / Fotó: Ernst Henry Photography / Klarna / CC-BY
(fotó: Ernst Henry Photography / Klarna / CC-BY)

Pénz állt a svéd Klarna házához, egészen pontosan 460 millió dollárt kapott a fizetési startup. A korábbi, az USA meghódítására vonatkozó terveit gyorsan ki is bővítette a fintech, felvette a listára Új-Zélandot és Ausztráliát is. Ha egy valami biztos, akkor az, hogy sokat fognak repülni mostanában a klarnások.

Ausztráliát a finanszírozási körben komoly részt vállaló Commonwealth Bank of Australia, az ország legnagyobb lakossági és kereskedelmi bankja ajánlotta a Klarnának. Még egy speciális partneri viszonyt is felajánlott, hogy segítsen a piacra lépésben.

A Klarna startupnak már öreg: 14 éve alapították, rendelkezik Svédországban banki licenccel, és 14 piacon kínál pénzügyi szolgáltatásokat. Fizetést kezel, kártyát bocsát ki, hitelt ad és banki platformot is fejlesztett, ami egy API-n keresztül teszi elérhetővé 4300 európai bank ügyfeleit.

Az Egyesült Államokban egyelőre egy áruhitel termékkel van csak jelen a cég. Olyan fast fashion cégekkel és pár elektronikai bolttal van kapcsolata, amelyeknél a vásárláskor lehet hitelt igényelni. A cég igazgatója szerint az amerikai piac remekül növekszik. Az pedig, hogy 3000 boltban elérhető a szolgáltatásuk és napi egymillió tranzakciót végeznek, elégedettségre ad okot. A céget a mostani befektetési kör után 5,5 milliárd dollára értékelik, ezzel az egyik legnagyobb európai fintech.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?