Az pedig még kínosabb, amikor le is tagadja. Igazán jól jönne már egy olyan hitelstartupos hír, amivel egy kis probléma sincs.

wellesley

A brit Wellesley közösségi hitelstartup az általunk is megírt Seedrs oldalon próbált tőkét összeszedni, de végül érdektelenségre hivatkozva lemondták a kampányt.

Az ügy érdekessége, hogy már abban sincs egyetértés, hogy a Wellesley-nek egyáltalán szüksége van-e pénzre. A céget átvilágító BDO auditorcég szerint a Wellesley “további működése attól függ, hogy képes-e tőkét bevonni.” Ezzel szemben a cég igazgatója, Graham Wellesley azt nyilatkozta a közösségi finanszírozási kampány lezárásakor, hogy a vállalat ügyei remekül állnak, nincs szükségük valójában a pénzre.

A Wellesley profitot termel, növekszik, és ezek egyik sem függ további befektetések bevonásától

– áll a cég közelményében. Igaz, hozzáteszik, hogy ha mégis találnának egy befektetőt, aki egyetért a cég alapértékeivel, nem zárkóznának el a pénz elfogadásától.

Ez több, mint egyet nem értés

A Wellesley utoljára 2016. szeptemberében jutott 2,5 millió fonthoz. Igaz, ezt Graham Wellesley tette be részvényesként a cégbe egy olyan hitelből, amit a saját cégétől vett fel. Ez azonban nem volt elég ahhoz, hogy a BDO auditja rózsásnak lássa a cég helyzetét.

A P2P hitelekkel foglalkozó startup helyzete egyáltalán nem pozitív. Ami különösen annak fényében rossz, hogy a P2P hitelezés hírnevét a Lending Club tavalyi botránya jelentősen megtépázta.

Ne maradj le, tudd meg a magyar fintech jelenét és jövőjét a FinTechRadar Konferencián!


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?