Az pedig még kínosabb, amikor le is tagadja. Igazán jól jönne már egy olyan hitelstartupos hír, amivel egy kis probléma sincs.

Igazán jól jönne már egy olyan hitelstartupos hír, amivel egy kis probléma sincs. A Wellesley például az auditorával vész éppen össze.

wellesley

A brit Wellesley közösségi hitelstartup az általunk is megírt Seedrs oldalon próbált tőkét összeszedni, de végül érdektelenségre hivatkozva lemondták a kampányt.

Az ügy érdekessége, hogy már abban sincs egyetértés, hogy a Wellesley-nek egyáltalán szüksége van-e pénzre. A céget átvilágító BDO auditorcég szerint a Wellesley „további működése attól függ, hogy képes-e tőkét bevonni.” Ezzel szemben a cég igazgatója, Graham Wellesley azt nyilatkozta a közösségi finanszírozási kampány lezárásakor, hogy a vállalat ügyei remekül állnak, nincs szükségük valójában a pénzre.

A Wellesley profitot termel, növekszik, és ezek egyik sem függ további befektetések bevonásától

– áll a cég közelményében. Igaz, hozzáteszik, hogy ha mégis találnának egy befektetőt, aki egyetért a cég alapértékeivel, nem zárkóznának el a pénz elfogadásától.

Ez több, mint egyet nem értés

A Wellesley utoljára 2016. szeptemberében jutott 2,5 millió fonthoz. Igaz, ezt Graham Wellesley tette be részvényesként a cégbe egy olyan hitelből, amit a saját cégétől vett fel. Ez azonban nem volt elég ahhoz, hogy a BDO auditja rózsásnak lássa a cég helyzetét.

A P2P hitelekkel foglalkozó startup helyzete egyáltalán nem pozitív. Ami különösen annak fényében rossz, hogy a P2P hitelezés hírnevét a Lending Club tavalyi botránya jelentősen megtépázta.

Ne maradj le, tudd meg a magyar fintech jelenét és jövőjét a FinTechRadar Konferencián!


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?