A legnépszerűbb jogi YouTube csatorna végigvette, hogy milyen vádak és milyen büntetési tételek várnak az FTX-et csődbe vivő vezetőre. Mi a helyében lemondanánk a Netflix előfizetésünket egy pár évre.


A LegalEagle jogi magyarázós YouTube csatorna úgy érezte, hogy Sam Bankman-Fried ügye már elég bonyolult ahhoz, hogy az megérjen egy 24 perces videót. Ezek a rövid videoesszék mindig rendkívül szórakoztatóak. A témájuk pedig nagyjából attól, hogy miért volt mindig is marhaság az, hogy valaki beperelte a McDonaldst a forró kávé miatt és emiatt minden amerikai egy ökör odáig terjednek, hogy hány különböző perben és miért fogják leültetni a bukott kriptóst.

Zárójeles megjegyzés: a McDonalds-per természetesen létezett, a probléma az volt, hogy a vásárlói panaszok ellenére az étterem száz fokosan, forráspont közeli állapotban adta a kávét. Amikor egyszer a kávé egy idős hölgy ölébe borult az amúgy álló autójában, és annyira összeégette az ágyékát, hogy helyreállító műtétekre szorult, úgy gondolta, a per a legjobb olyan jelzés a cég felé, amiből tanul is valamit. Jóvátételként egyébiránt a megítélt összeg töredékét, szinte hogy aprópénzt kapott. Cserébe már csak a szájpadlásunkat égeti le a mostanra hűvösebben szolgált forró kávé.

SBF Is Going to Jail For A Long Time

Everyone turned on SBF 🥗 Use code legaleagle60 to get $130 off across 6 Factor boxes at https://legaleagle.link/factor Welcome back to LegalEagle. The most avian legal analysis on the internets. 🚀 Watch my next video early & ad-free on Nebula! https://legaleagle.link/watchnebula 👔 Suits by Indochino! https://legaleagle.link/indochino GOT A VIDEO IDEA?

A legjobb megoldás megnézni a fenti videót, bár nem árt előtte megkávézni, mert Devin Stone, a műsor házigazdája – és valódi ügyvéd – rendkívül gyorsan beszél. Viszont meg tudja világítani azt, hogyan olvadt össze az FTX és az Alameda Research, ami lehetővé tette azt, hogy a betétesek pénzét költse az Alameda. Illetve arra is, hogy SBF különböző nyilatkozatai hol mondanak ellent a tényeknek. Az ilyen nyilatkozatokat a közbeszéd hazugságnak hívja, a bíróságon pedig a befektetők félrevezetésének számítanak.

A fentiek mellett Stone azt is elmagyarázza, hogy momentán a különböző amerikai kormányszervek két polgári és egy büntetőpert indítottak Bankman-Fried ellen. Ezt korábban mi sem tudtuk megfelelően szétszálazni. A sztori vége azonban az, amit vártunk: 10-15 év börtön is lehet a perek után a büntetés, de ennek többszörösét is megítélheti a bíróság.

Újabb zárójel, akinek a csatorna kínálata tetszik, mindenképpen nézze meg azt a részt, amivel egy katonai jogban járatos vendéggel beszélik meg, hány évre ültetné le a hadbíróság a Top Gun főhősét.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?