Valódi hollywoodi celebeknek kell válaszolniuk arra, miért reklámoztak olyan befektetéseket, amelyek egyrészt volatilisek voltak, másrészt amely cégekben befektetők.



Alig szűnt meg az egyik celebek ellen indított kriptós per, rögtön itt egy újabb. A csoportos perben olyan hírességeket akarnak a bíróság elé állítani, mint Jimmy Fallon műsorvezető, Gwyneth Paltrow színésznő és Justin Bieber. Ők csak a leghíresebbek az alperesek között több hollywoodi sztár is megtalálható még a Hollywood Reporter értesülései szerint.

A felperesek szerint a sztárok, akik a Bored Ape Yacht Club NFT-ket reklámozták, egy olyan pénzügyi eszköz értékét tornászták fel jelentősen, amelyen az átvert vásárlók pénzt veszítettek.

„Igazság szerint a cég [a Yuga Labs] üzleti modellje arra épül, hogy hírességeket használnak alattomos marketingre, anélkül, hogy nyilvánosságra hoznák, hogy a hírességeket bőségesen megfizetik. Ezzel növelik a Yuga értékpapírok iránti érdeklődést, így meggyőzve a befektetőket, hogy az áruk emelkedni fog” – áll a kaliforniában beadott perirat szerint.

Az alperesek, akikből egész sornyi található Madonnától Post Malone-ig között az a kapcsolat, hogy többségüket Guy Oseary menedzser környékezte meg, akinek a Sound Ventures nevű befektetőcégének egyik partnerén, a Moonpayen keresztül fizették ki a reklámért járó pénzeket. A Moonpaybe számos híresség is befektetett, például Gwyneth Paltrow is.

Jimmy Fallon, a The Tonight Show házigazdája 2021. november 11-én a Moonpayt és a Bored Ape NFT-ket is reklámozta. Sőt arról is beszélt, hogy a hírességek kriptós befektetéseinek kezelésére szolgáló Moonpayen keresztül vásárolta meg az első majmos képét. Nem hozta azonban nyilvánosságra, hogy anyagilag is érdekelt a Moonpay sikerében.

A reklámra fordított összeg teljes volumenje ismeretlen egyelőre, de Justin Bieber például egykor 1,3 millió dollárra értékelt Bored Ape NFT-t kapott egy Instagram bejegyzésért. Ebben azt állította, hogy saját pénzével fizetett az NFT-ért. Paltrow január 26-án jelentette be, hogy csatlakozott a Bored Ape közösséghe és megköszönte a Moonpaynek a segítséget. Nem hozta nyilvánosságra, hogy a cégnek, aminek köszönetet mond, egyben a befektetője is.

A Yuga Labs szerint opportunista paraziták próbálják perbe fogni őket. A sztárok pedig nem válaszoltak a Hollywood Reporter megkeresésére.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?