Senki nem nyilatkozik semmit az érintettek közül, pedig a per jogos és nyerhető lett volna. Csak remélhetjük, hogy a kriptotőzsde áldozatait bőségesen kifizették.

Amíg volt pénz, az FTX még Forma 1-es csapatot is támogatott (Fotó: Mercedes-AMG)

Megszüntették az FTX-et reklámozó sztárok elleni csoportos pert. Az eredeti vádak szerint „az FTX kártyavár volt, piramisjáték, amely a betétesek pénzét átláthatatlan módon forgatta a cégei között”. A pert indító Edwin Garrison ügyvédei azonban csütörtökön jelezték a kaliforniai bíróságon, hogy megszüntetné a pert.

Csütörtökig sem Samuel Bankman-Fried, sem Tom Brady NFL sportoló, Larry David humorista, Naomi Osaka teniszező és az NBA Golden State Warriors csapata sem kapta meg az idézését. Adam Moskowirtz, Garrison ügyvédje pedig arra sem válaszolt, hogy sajtóban több helyen megjelent pert a bíróság elé kerülés előtt peren kívül rendezték vagy más történt.

Az eredetileg Miamiban indított per esküdszék előtt zajlott volna, és a vádban nem megjelölt mennyiségű kárról szólt volna. Tekintve, hogy az FTX az ügyfelek nem befektetésre adott pénzével játszott, várhatóan jelentős mennyiségű kárt állapítottak volna meg az esküdtek.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?