Ha a hiányzó hajtómű nem lenne elég gyanús jel, akkor a géptesten itt-ott feltűnő szigszalagos javítás biztos elijeszti majd a licitálókat.

(Fotó: Mecum Auctions)

Ki vágyik egy befektetési célú repülőgépre, mert van egy remek ajánlatunk? Zsebpénzért meg lehet venni Elvis Presley magángépét. Igaz, egy vagyont kell rákölteni arra, hogy a gép hajlandó legyen megmozdulni.

Mivel a kriptót is befektetésnek tekintette a piac, a rozsdásodó repülőgépeket is annak fogjuk egy hír erejéig. Ugyanazok a szabályok érvényesek mind a kettőre: semmilyen körülmények között ne költsenek pénzt rájuk, szemléljék távolról, érdeklődve. Ettől még a hír igaz, Elvis magángépe tényleg eladó.

A művész 1976-ban vásárolt egy Lockheed JetStar gépet. Takarékos volt, használt gépet vett, amit 1962-ben gyártottak. Ráadásul nem is vált be neki, ezért egy év múlva el is adta Elvis a repülőt. Sajnálni nagyon nem kell, így is maradt neki pár másik magángépe. A repülőhöz járnak a sztár által aláírt iratok, egészen jó állapotú vörös plüss belső tér, korabeli mikrosütő, extra kivitelű mosdó. Kínosabb, hogy a gép momentán nem tartalmaz hajtóművet, így a gép nem röpképes még akkor sem, ha találnak pilótát, aki be mer ülni a tényleg rozsdásodó masina botkormánya mögé.

Elvis annak idején 840 ezer dollárért vette a Lockheedet, ez ma 4,4 millió dollárnak felel meg. Azt megbecsülni sem lehet, hogy mennyiért fog elmenni a mostani aukción a repülőgép. A borzasztóan elhanyagolt állapot és az, hogy Elvis csak egy évig használta a gépet mind az ellen dolgozik, hogy igazi aukciós rekorddá váljon a repülő.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?