Szoros partnerségben működik tovább az Acorns spórolós app és a Clarity Money vagyonmenedzsment. A felhasználók számát biztos növeli a lépés, de vajon életképes a modell?

Szoros partnerségben működik tovább az Acorns spórolós app és a Clarity Money vagyonmenedzsment. A felhasználók számát biztos növeli a lépés, de vajon életképes a modell?

(Forrás: Acorns)
(Forrás: Acorns)

Régen mondjuk, hogy a fintechek útja a partnerségek kiépítésében rejlik. Nem egyedi gondolat ez, körülbelül minden startup eljut egyszer abba a fázisba, amikor a növekedését egy másik startup segítségével vagy egy banki partnerrel tudja szinten tartani. A apró megtakarításokból befektetést építő Acorns is erre jutott és a megtakarításban utazó Clarity Moneyval alakít ki együttműködést.

A két app összebarátkoztatása úgy fog kinézni, hogy az Acorns felhasználók a Clarity Money vagyonmenedzsment alkalmazásában látják a megtakarításaikat és befektetési lehetőségeket. A Clarity felhasználói pedig új befektetési lehetőségeket kapnak. Mindez csak akkor él, ha mindkét szolgáltatásba regisztrálnak, és össze is kötik a fiókjaikat – írja a BankInnovation.

Emellett a Clarity ügyfelei hozzáférhetnek azokhoz a megtakarítási lehetőségekhez, amelyeket a partnercég Found Money jutalomrendszere biztosít. Ez a kijelölt kereskedőknél vásárolva a hitelkártyákhoz hasonlóan néhány százalékot visszaad a vásárlóknak. A programban olyan nagy játékosok is megtalálhatók, mint a Walmart áruházlánc vagy a Groupon kuponos oldal.

Na de hogy lesz ebből pénz?

Az együttműködés egyik nagy kérdése, hogy hozza-e majd a kívánt eredményeket. A Clarity Money-nak remekek a növekedési trendjei, de márciusban még csak százezer felhasználója volt. Az Acornst kétmillióan használják, ám a cégnek egyelőre csak az előfizetős modell – az pénzt kérése a megtakarítási szolgáltatásokért – jutott eszébe, mint bevételszerzési mód.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?