A legbuddhistább jobboldali amerikai-orosz harcművész-gitáros végre belekeveredett egy kriptovalutás ügybe is. Hát hány arca van még Steven Seagalnak?

A legbuddhistább jobboldali amerikai-orosz harcművész-gitáros végre belekeveredett egy kriptovalutás ügybe is. Hát hány arca van még Steven Seagalnak?

Fotó: Gage Skidmore
Fotó: Gage Skidmore

A mai napot Ki tud többet Steve Seagalról kvízzel kezdjük. Tudtátok, hogy az állatjogok harcosa? Hát azt, hogy blues gitáros és két albuma is megjelent? Azt biztosan mindenki tudja, hogy Vlagyimir Putyinnak és Tendzin Gyacónak, a tizennegyedik dalai lámának egyaránt nagy támogatója. (Igaz, csak Putyinról mondta azt, hogy az egyik legnagyobb élő vezető.)

A fenti felsorolás azzal bővült tavaly, hogy a bitcoin nevére nagyon hasonlító, de azzal mégsem azonos Bitcoiin token reklámarca és támogatója volt. A Bitcoiin teljes névtelenséget és titkosságot ígért, de annyira, hogy a titoktartást magával kezdte. Nem lehet tudni, hogy mennyi pénz folyt be az ICO-ból, nem lehetett tudni, kik vannak mögötte. Az egyetlen arca a kriptovalutának Seagal volt.

Most azonban tovább változott a helyzet. A Bitcoiin alapítói és Seagal a tokenárusítás végével bejelentették, hogy részükről befejezettnek tekintik a projektet. A rendszerben nincs központi hatóság, a tokenek felett csak a tulajdonosaik rendelkeznek, a maguk részéről ennyit akartak elérni.

A vásárlók nem nagyon nyugodhatnak meg, mert a szép búcsúüzenet előtt március hetedikén a New Jersey-i szabályozó hatóság is kiadott egy közleményt. Ebben arra szólította fel a Bitcoiin csapatát, hogy hagyjanak fel a tokenek árusításával, mert soha nem kértek engedélyt értékpapírok árusítására az Államban.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?