A kriptopénzeket eddig csak az árfolyam változékonysága miatt nem tartottuk jó befektetésnek. Most már egy hibásan működő bitcointőzsde is rontja az üzlet hírét.

A kriptopénzeket eddig csak az árfolyam változékonysága miatt nem tartottuk jó befektetésnek. Most már egy hibásan működő bitcointőzsde is rontja az üzlet hírét.

coinbase

A kriptopénzek egyik nagy ígérete az volt, hogy nincs szükség a használatukhoz olyan köztes félre, akiben meg kellene bízni. Ez elvben igaz is, gyakorlatban viszont tárcaszolgáltatókat és kriptopénz-tőzsdéket használ mindenki. A rendszerbe szépen visszaépültek a megbízandó köztes szereplők. A Coinbase nevű jelentős méretű tőzsde pedig épp most figyelmezteti a kriptopénzes közösséget erre.

Az elmúlt héten megszaporodtak a panaszok a Coinbase-zel kapcsolatban. Az oldal többször is megterhelte a kriptopénzt vásárlók bankkártyáját, esetenként a teljes elérhető összeget zárolva azon. A félig-meddig ügyfélszolgálati felületnek is számító r/Coinbase szubredditen akad olyan panaszos is, akitől állítása szerint tizenhétszer vonták le az egyszer elköltött összeget.

A probléma a Coinbase egyik alkalmazottja szerint akkor kezdődött, amikor a hitelkártyacégek megváltoztatták a kriptopénz vásárlásra irányuló tranzakciók azonosítóját – írja a The Verge. Ez az információ azonban már több mint egyhetes, a panaszok azóta csak szaporodnak, a cég pedig nem sok újdonsággal tudott hozzájárulni az eszmecseréhez. Már ha attól a nyilatkozottól, amely szerint

a terhelések a befolyásunkon kívül eső okokból történnek, és korábbi vásárlásokhoz kapcsolódnak.

A Coinbase szerint a zárolásokat előbb-utóbb fel fogják oldani a bankok, és igazán senkinek nem kell aggódniuk. Azok viszont, akik a téves terhelések miatt kénytelenek voltak január végén hiteltúllépési díjat fizetni, illetve akik különböző számlák befizetésével késtek el a Coinbase miatt, egyelőre nem tűnnek nyugodtnak.

A mostani nem az első eset, hogy a Coinbase többször terhelt meg számlákat egy-egy vásárlás után. 2016 májusában már volt hasonló problémájuk. Illetve azóta is szórványszerűen felbukkantak olyan esetek, amelyek az ügyfelek elégedetlenségével értek véget.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?