Elemzők az év végére várják a minden eddiginél magasabb árfolyamot.

A kriptopiac figyelme karácsony közeledtével ismét a Bitcoin (BTC) lehetséges árfolyamcsúcsaira irányul. Egyes elemzők szerint az év végére a BTC akár 80 ezer dolláros szintet is elérhet, míg mások a 100 ezer dolláros álomhatár megközelítését sem tartják elképzelhetetlennek.

Reális cél lehet a 80 ezer dolláros árfolyam?

Pav Hundal, a Swyftx kriptoelemzője a 75 és 80 ezer dollár közötti szint elérését tartja a legvalószínűbb forgatókönyvnek. Természetesen amennyiben a piaci és globális gazdasági tényezők kedvezően alakulnak az év végéig. Hundal optimizmusa főként azon alapszik, hogy a BTC árfolyama korábbi emelkedési hullámok idején hasonló mintát követett, amikor is a likviditás növekedésével együtt a kriptoeszköz értéke is növekedett.

A történelmi adatok megerősítik Hundal érvelését. Az elmúlt időszakokban, amikor a globális likviditás nőtt, a BTC árfolyama az esetek több mint nyolcvan százalékában pozitív irányba mozdult egy éven belül.

A 100 ezer dolláros Bitcoin

A 100 ezer dolláros szint elérése már erősen spekulatív, főként az opciós piacon lehetséges. Az itt zajló kereskedésben a BTC árfolyamának 90 és 110 ezer dollár közötti értékére vonatkozó szerződések is megjelentek, amely arra utal, hogy a piac jelentős áremelkedésre számít a közeljövőben. A várakozás a kriptovaluta iránti bizalmat tükrözi, bár azt is figyelembe kell venni, hogy a piac rendkívül volatilis, így az ilyen célok kockázatosak.

Politikai hatások: új irány az amerikai kriptoszabályozásban?

Az amerikai elnökválasztás kampányában mindkét jelölt pozitívan viszonyul a kriptovalutákhoz, ami a szabályozási környezet kedvező alakulását sugallja. Kamala Harris, a Demokrata Párt elnökjelöltje nyilvánosan kijelentette, hogy támogatja az innovatív technológiák, így a kriptovaluták és a mesterséges intelligencia fejlődését. Ez az álláspont a befektetői bizalmat is növelheti, amennyiben a jövőbeni szabályozás valóban támogatást nyújt a kriptopiacnak.

Nagy várakozások

A következő hónapok izgalmasnak ígérkeznek a kriptobefektetők számára, és a BTC lehetséges új csúcsai felé irányuló várakozások erősödnek. A kedvező piaci és politikai környezet pozitív hatással lehet az árfolyamra. Azonban a 100 ezer dolláros cél elérése továbbra is kihívás marad. Akár eléri a várt szinteket, akár nem, a Bitcoin továbbra is a figyelem középpontjában marad. Minden jel arra utal, hogy 2024 végéig folytatódik a lendület a kriptopiacon.

(Forrás: Fintech.hu)
(Címlapkép: Despoistphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?