Az Apple bejelentette, hogy Kanadában is elérhetővé tette a Tap to Pay szolgáltatást iPhone készülékeken.

A Tap to Pay-jel a vállalkozások könnyedén és biztonságosan fogadhatnak el érintés nélküli fizetéseket, anélkül, hogy külön fizetési terminálra lenne szükségük; elegendő egy iPhone és egy megfelelő iOS alkalmazás.

A szolgáltatás segítségével a kereskedők zökkenőmentesen elfogadhatják az érintés nélküli hitel- és bankkártyás, Apple Pay-es, valamint más digitális pénztárcákból történő fizetéseket. Az Adyen, Moneris, Stripe és Square fizetési platformok már támogatják ezt Kanadában. Az év végéig a Tap to Pay elérhető lesz a Sephora üzleteiben és az Apple Store-okban is.

Jennifer Bailey, az Apple Pay és Apple Wallet alelnöke a következőképpen nyilatkozott:

„A kanadai vásárlók egyre inkább előnyben részesítik a digitális és érintés nélküli fizetési megoldásokat. Örömmel nyújtunk a kereskedők számára egy biztonságos és könnyen használható lehetőséget, amely kielégíti az ügyfelek igényeit. Tapasztaljuk, hogy világszerte milyen népszerű a Tap to Pay, és örömmel vezetjük be ezt Kanadában is.”

Elérhető lesz a legtöbb iPhone készüléken

A Tap to Pay szolgáltatás használatához egy iPhone Xs vagy újabb modell szükséges, amelyen a legfrissebb iOS verzió van. Az ügyfelek egyszerűen hozzáérinthetik kártyájukat vagy készüléküket a kereskedő iPhone-jához, és a tranzakció az NFC technológia révén biztonságosan végbemegy. Mivel nincs szükség külön hardverre, a fizetések bármikor és bárhol elfogadhatók.

Az Apple számára a biztonság továbbra is elsődleges fontosságú. A Tap to Pay szolgáltatásban az ügyfelek fizetési adatai titkosítva vannak, és az Apple Pay-hez hasonlóan az Apple nem látja, hogy ki mit vásárol.

„Az innováció és az ügyfélélmény központi szerepet játszik a Sephora számára. A Tap to Pay iPhone-on történő bevezetése újabb lépés afelé, hogy még jobb vásárlási élményt nyújtsunk. Amerikai üzleteinkben már tapasztaltuk, milyen pozitívan fogadták ezt a megoldást, és örömmel vezetjük be Kanadában is.” – mondta Stefan Jensen, a Sephora alelnöke.

(Forrás: Fintech.hu)

(Címlapkép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?