Az OTP fizetési megoldása most azoknak a leginkább érdekes, akik eddig nem foglalkoztak azzal, hogy január elsejétől digitális fizetési módot is kell biztosítani.

(Fotó: OTP Mobil)

2021. január elsejétől biztosítaniuk kell az elektronikus fizetési lehetőséget az online pénztárgépet használó vállalkozásoknak. A „bocsánat, nem fogadunk el kártyát” mondatot jövő évtől nem nagyon fogják hallani a vásárlók.

Azoknak, akik az utolsó pillanatra hagyták a probléma megoldását, az OTP Simple fintech válasza lehet a segítség. A SimpleBusiness nevű mobil applikáció a kártyaelfogadást és az azonnali fizetési rendszert ötvözi.

A vállalkozásoknak nem mindegy, hogy az ügyfeleik melyik módszerrel fizetnek a kettő közül. Egy kártyás fizetés esetén a kártyatársaság jutalékot von le, az azonnali utalás esetében viszont az ügyfél fizeti ki a tranzakció árát.

Az OTP által kiadott közlemény szerint a VISA-val közösen kidolgozott fizetési módszer gyorsan bevezethető, egyszerű, költséghatékony és érintésmentes. A módszer használatához mobiltelefonra van szükség, igaz nem akármilyenre, hanem olyanra, amely támogatja a Simple alkalmazását.

A termék négy fizetési módot kínál: linkes fizetés utalással, linkes fizetés bankkártyával, valamint ez a két verzió csak link helyett QR-kóddal. Az utóbbi két módszer használatához szükség van arra, hogy a vevő rendelkezzen Simple-fiókkal és telepítve legyen a telefonjára a Simple app is. A QR-kódos utalásos módszer pedig egyelőre csak az OTP Smart bankjával működik együtt.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?