A Google Play Store appboltba belekerült egy funkció, aminek a gyerekek talán örülni fognak, a szülők viszont a pokolba kívánják majd a céget. Az appüzletben mostantól lehet vásárlási kérésket küldeni

Kép: Pixabay

A App Store eddig csak arra biztosított lehetőséget, hogy a gyerekek fiókjait korlátozzák a szülők. Arra kell gondolni, hogy például megszüntethették annak a lehetőségét, hogy a gyerek szabadon vásárolgasson appokat és appokon belüli digitális jószágokat. Ez a hónap végi kényelmetlen meglepetések esélyét jelentősen csökkentette. A funkció létrejötte előtt minden hónapra jutott hír egy-egy pórul járt szülőről, akinek csemetéje több száz dollárt vert el appokra.

A gyerekek üzenetben kérhetik appok megvásárlását, de appon belül megvásárolható kiegészítőkre is zsorválhatnak pénzért. Az üzenetet a családi csomag menedzsere kapja meg, aki ezután a saját társított kártyájával vagy Google Play utalványokkal vásárolhatja meg a programokat. A megoldás teljes kontrollt enged a gyerek mobilos költési szokásai felett, illetve naplózhatóvá teszi, hogy milyen játékokat vásárol. Magyarul csupa olyasmit valósít meg szoftverben, amiről a gyermekvédelmi szakértők azt szokták mondani, hogy a legjobb beszélgetéssel és közös játékkal megoldani.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?