Újabb jelét adta a pénzvilág annak, hogy a bitcoint befogadják. A Bloomberg információs szolgáltatásába több kriptopénz árfolyama is bekerült.

Újabb jelét adta a pénzvilág annak, hogy a bitcoint befogadják. A Bloomberg információs szolgáltatásába több kriptopénz árfolyama is bekerült.

(Fotó: Travis Wise // CC-BY)
(Fotó: Travis Wise // CC-BY)

A Bloomberg Terminal az egyik olyan pénzügyi információs szolgáltatás, amit nem szokás annyira ismerni a pénzvilágon kívül. Mindenki látott már ilyen gépet a tőzsdéről szóló filmekben, a Híradósok (aka: Newsroom) valamelyik epizódjában, amikor az elbűvölő Olivia Munn úgy magyarázta a tőzsdei árfolyamokat, hogy mindenki egy perc alatt vele akart beszélni, de nem az index miatt. Na de biztos, hogy nem emlékeznek magára a terminálra, ami PC-nek tűnő dolog, aminek képernyőjén számok és grafikonok futkosnak, annak, aki nem ért hozzá, vibráló adatsor, aki meg igen, annak kincsesbánya.

Valójában a Terminal a pénzügyi világ információs ütőere. Vannak olcsóbb konkurensei a felhasználónként évi 22-24 ezer dollárba kerülő szolgáltatásnak. A Bloomberg árai a legmagasabbak a piacon, de a legtöbben az ő rendszerüket, amelyben a konténerhajók pontos rakományától, az egyes cégek ellátási láncának állapotán át az összes létező árfolyamot le lehet kérdezni. Továbbá van benne bankárchat és bankárapró is, az utóbbin néha jutányosan lehet Rolls-Royce-ot venni.

A fentiek fényében fontos és érdekes hír, hogy a Terminal már nem csak a gyönyörű szamoai tala és a szintén gyönyörű comore-i frank árfolyamát tudja megjeleníteni. A hétvégén rajtaütésszerűen bekerült a valuták közé az ether, a litecoin és az XRP kód alatt futó Ripple is. A kisebb súlyú kriptovaluták mellett természetesen a vad ingadozásra képes bitcoin is bekerült a listába.

A Bloomberg nem kommentálta egyelőre a kriptopénzek megjelenését, közleményt sem adtak ki. A Fortune értesülései szerint a kriptopénzes információkat a luxemburgi Bitstamptől szerzik be, nem valamelyik amerikai tőzsdétől. Örvendjünk.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?