Két év alatt négymilliószor érintettük oda a mobilunkat a terminálhoz. A Mastercard szerint a mobilba egyre több banki funkció fog beköltözni.

Két év alatt négymilliószor érintettük oda a mobilunkat a terminálhoz. A Mastercard szerint a mobilba egyre több banki funkció fog beköltözni.

(Forrás: Mastercard)

Két év alatt négymillió alkalommal fizettek a magyarok a telefonjukat a banki terminálhoz érintve a Mastercard adatai szerint. Az első magyar banki mobiltárcát 2016 őszén mutatták be, azóta további négy bank csatlakozott. Jelenleg Magyarországon a Gránit, az OTP, a K&H, a Budapest Bank és az MKB kínál appal egybekötött mobiltárcát.

„Úgy látjuk, hogy ahogy annak idején az egyérintéses fizetést, úgy most a mobiltárcát is hamar megszerették a magyar kártyabirtokosok. Nagyon örülünk ennek az eredménynek és partnereinkkel közösen továbbra olyan megoldásokon dolgozunk, amelyek egyszerűbbé teszik a vásárlók hétköznapjait a gyors, kényelmes és biztonságosan fizetéseknek köszönhetően” – mondta Eölyüs Endre a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója.

A fenti bankok mindegyike a Mastercard tokenizációs megoldását használja a kártya telefonra történő letöltéséhez. Ez azt jelenti, hogy a mobilon nem a fizikai kártya adatai vannak rögzítve, hanem egy virutális kártya adatai. Ezek az adatok ráadásul csak az adott eszközben működnek. Még a telefon elvesztése vagy ellopása esetében sem jutnak hozzá a megtalálók vagy a tolvajok a kártyaszámunkhoz.

„Jövő ősztől lép életbe a PSD2 irányelv, amely gyökeresen alakítja majd át azt, ahogy fizetünk. A mobilunknak ebben is kiemelt szerep jut majd, hiszen az online tranzakciók során hitelesítési eszközként használhatjuk: erre kapjuk majd bankunktól az egyszeri kódokat, de akár ujjlenyomatunkkal, archálónkkal is fizethetünk a jövőben” – idézi a Mastercard közleménye Pataky Piroskát, a cég hazai marketing vezetőjét.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?