A kevés számlát kiadó, automatizálásra csak korlátozottan vágyó kisvállalkozóknak jó lehet a Revolut Pro, a többiek számára még kérdés, hogy elég okos-e a megoldás.


Elindul Magyarországon is a Revolut Pro szolgáltatás, a neobank szabadúszóknak, egyéni vállalkozóknak és önfoglalkoztatóknak szánt szolgáltatáscsomagja – adta hírül tegnap a Portfólió.

A Revolut Pro azoknak az maximum egyszemélyes vállalkozóknak szól, akiknek egyszerű okosfunkciókra lehet szükségük. A számlacsomag kínál egy jövedelem- és költségkezelőt. Illetve a Revolut Reader megrendelésével akár kártyás fizetéseket is tudnak kezelni. A fizetési linkek és mobiltárcák kezelése pedig az alapcsomagban is benne van.

Nem világos a cég honlapjából, hogy a számlasablonok között ott van-e a magyarországi törvényeknek megfelelő áfás számla. Illetve a Revolut megoldását össze lehet-e kapcsolni a NAV felhőjével, vagy a számlákat egyesével kell feltöltenie az ügyfélnek az erre szolgáló állami felületen utólag.

A neobank által kiadott sajtóanyag egy félrevezető információt is tartalmaz. A Revolut arra hegyezi ki a kommunikációját, hogy azonnali átutalásokat indíthatnak más bank- és Revolut számlákra a felhasználók. A bank azonban egyelőre nem ad magyar bankszámlát, így a hazai azonnali fizetési rendszert (AFR) nem éri el.

Azonnali átutalás Revolutra addig működött, amíg volt magyar számlaszámuk. Most az van, hogy a SEPA átutalás euróban működhet azonnal, ha a küldő bank felkészült erre, ezt a Revolut is írja az oldalán” – válaszolta kérdésünkre Gergely Péter, a BiztosDöntés banki szakértője. A Revolut rendszerén belül természetesen a magyar felhasználók számára is azonnaliak az utalások, de a Magyar Államkincstár számlájára befizetendő adót és járulékokat vagy az esetleg bármely más magyar banknál kezelt számláról vagy számlára történő utalások a SEPA utalások egy-kétnapos átfutási idejével kell elindítani.

Ezek mellett az ingyenes számla és a kártyás vásárlások után járó egy százalékos visszatérítés erős érvek lehetnek a legkisebb kisvállalkozók számára, akik csak havi egy-két számlát állítanak ki.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?