Korai lehet fintech forradalomról beszélni, ha az ország egy részében a bankkártyás pénzfelvétel sincs megoldva.

Korai lehet fintech forradalomról beszélni, ha az ország egy részében a bankkártyás pénzfelvétel sincs megoldva.

(Forrás: Pixabay)
(Forrás: Pixabay)

A városi bankkártyás panaszok jellemzően arra vonatkoznak, hogy valahol kivételesen nem fogadták el a kártyát. Vagy hogy az ATM kivételesen nem működött és tovább kellett sétálni egy utcával. Falun egészen más jellegű problémákat hoz a bankkártyahasználat az Abcúg cikke szerint.

A lap arról írt, hogy sem az automaták számával, sem a feltöltésük gyakoriságával nem elégedettek a falusiak. Az Abcúg egy mátraverebélyi riport során talált rá a témára, amikor azt hallották, hogy a faluban nincs automata, a szomszédos Nagybátonyban van OTP-s ATM, de a nyugdíjfizetés időszakában kiürül a készülék. A következő legközelebbi automatához pedig 20-25 kilométert kell utazni, vagy vállalni, hogy a csak 10 kilométerre fekvő Pásztó meglátogatását, ahová csak két óránként indul busz.

Alternatíva lenne még a Posta használata, de a készpénzfelvétel drága, így senki sem szívesen választja.

Fizetni kell a postán, 93 ezer forintért kétezer forintot lekapnak. Én nem fogok kétezer forintokat adogatni, hogy felvegyem a pénzem, nincs nekem ennyi pénzem

– idézi a lap az egyik falusi nőt.

Az Abcúg két bankot kérdezett meg az automaták telepítési stratégiájáról. Az Erste a forgalom nagyságát és összetételét nézi, az OTP pedig a megfelelő kereslet felmérésével próbálkozik.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?