A Wirecard technológiáját építik be a fizetési folyamatba. Bárki kap áruhitelt, aki hitelkártyával áll oda a pénztárhoz.

Kép: Pixabay

Automatizált áruhiteles szolgáltatást tett elérhetővé üzleteiben a malajziai Ikea. Az áruház a Wirecard technológiáját és fizetési terminálját használja. A folyamatban az a trükk, hogy a hitelképesség ellenőrzését kiszervezték a folyamatban. Azonban csak azok fizethetik új kanapéjukat vagy konyhabútorukat áruhitelből, akik a résztvevő bankok valamelyikénél rendelkezik hitelkártyával. Aki nem hitelkártyával, azok 35 ezer forint értékű előleg megfizetése után választhatják a részletfizetést.

A Wirecard terminálok egyszerre képesek kezelni az összes felmerülő fizetési szituációt, legyen szó készpénzről, kártyáról vagy azonnal megigényelt áruhitelről. A Wirecard biztosítja a fizetési szolgáltatást az Ikea német és szingapúri üzleteiben, a részletfizetést viszont csak a frissen meghódított Malajziában vezették be.

A részletfizetési konstrukciótól azt várja a cég, hogy növeli az eladások számát. A BigCommerce 2018-as globális felmérése szerint a lehetőség 45 százalékban is megváltoztathatja a vásárlók végső döntését.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?