Felmérte felhasználói között a Számlázz.hu, hogy mennyire tudnak és mennyire bíznak a nyílt bankolásban. Az eredmények nem kedvezők a fintecheknek.


A válaszadók 74 százaléka nem mutatná meg a számlatörténetét egy idegennek, 66 százalékuknak pedig félelmeik vannak a nyílt bankolással kapcsolatban. A félelmeket még érdekesebbé teszi, hogy a válaszadók 51 százaléka nem hallott korábban a nyílt bankolásról. A banki tájékoztatással is lehettek gondok, mert a válaszadók 92,8 százaléka azt állítja, hogy a bankjától sem kapott a változások mibenlétéről.

A bizalmatlanság csökken, ha a számlatörténet elérhetővé tételével jobb, olcsóbb vagy hatékonyabb szolgáltatást kapnak a vállalkozók. Ha ilyen ajánlattal szembesülnek, akkor a válaszadók 47 százaléka már megosztaná a számlaadatait.

(Forrás: Számlázz.hu)

A Számlázz azt is felmérte, hogy hányan használnák az Autokasszát, amely megérkező utalások után automatikusan fizetettre változtatja a számlák státuszát. A vállalkozók hatvan százalékát érdekelné a lehetőség. Ez azonban jelenleg csak a Magnet ügyfeleinél működik. A Számlázz azonban azt is hírül adta, hogy heteken belül új bankkal indul meg az együttműködés.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?