Összeköti az OTP Mobil a SimplePay fizetési szolgáltatást és a számos szolgáltatás megrendelésére használható Simple alkalmazást.

Összeköti az OTP Mobil a SimplePay fizetési szolgáltatást és a számos szolgáltatás megrendelésére használható Simple alkalmazást. Ezzel a módosítással az app használói több ezer webshopban fizethetnek a telefonuk segítségével.

Forrás: OTP Simple
Forrás: OTP Simple

A bővítéssel egy új regisztrációs út is megnyílik. Azok, akik SimplePay-t szeretnének használni, de még nincs fiókuk, fizetés közben regisztrálhatnak egy új aznosítót, amivel a mobilappjuk is működni fog. Akik pedig már rendelkeznek az appal és hozzá társított bankkártyával, egy gyors bejelentkezés után rögtön fizethetnek ezzel az interneten. A korábban elmentett kártyaadatokat nem kell újra megadni az interneten.

„A két termékünk közötti átjárás biztosításával az volt az elsődleges célunk, hogy gyorsabbá tegyük a Simple felhasználók számára a fizetést azokon a felületeken, ahol a SimplePay fizetési rendszere is megtalálható. Ez jelen pillanatban több mint 3000 webáruházat jelent, a partnerek száma azonban folyamatosan növekszik, hiszen egyre több kis-, közepes- és nagyvállalat ismeri fel a SimplePay megoldásaiban rejlő lehetőségeket” – mondta dr. Al-Absi Gáber Seif, az OTP Mobil ügyvezető helyettese.

A kereskedőknek semmilyen fejlesztést nem kell végrehajtaniuk a rendszerükben, hogy megtörténjen a váltás. Az OTP közleménye kitér arra, hogy plusz költségekkel és adminisztrációval sem jár a változás.

Az OTP Mobil nagy fejlesztéseket végzett idén, éltek a PSD2 bevezetése előtti utolsó „békeévvel”. Előbb csak a mobilfizetést mutatták be az OTP ügyfelei számára, majd lehetővé tették bármely bank ügyfeleinek, hogy egy virtuális prepaid kártyát feltöltve ők is használják az NFC-s fizetést. Most pedig az alkalmazás felhasználási területét bővítették ki. A jelenleg is 400 ezer felhasználóval rendelkező app ezzel várhatóan még sikeresebb fizetési megoldássá válik.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá 1 hozzászólás

  1. Összeköti az OTP Mobil a SimplePay fizetési szolgáltatást és a számos szolgáltatás megrendelésére használható Simple alkalmazást | eGov Hírlevél 2017.12.10

    […] Még egy meglepetéssel rukkolt elő év vége előtt az OTP Mobil; FinTechRadar; 2017. december […]

Vélemény, hozzászólás?