London High Holborn negyedében nyitott kassza nélküli üzletet a brit kereskedelmi lánc. A boltban, amit átalakítottak már 2018 óta nem lehetett készpénzzel fizetni.

(Fotó: Tesco)

Egyelőre csak egy, teszthelyszínként működő boltban próbálkozik az automata bolt koncepciójával a Tesco. És mielőtt a vásárlókat egyáltalán beengedték volna egy kassza nélküli üzletbe, egy a Tesco dolgozóit kiszolgáló boltban már zárt körben kipróbálták a technológiát.

A GetGo nevű rendszerbe a Tesco appjával lehet bejelentkezni a bolt belépétető kapujánál. A vásárló útját kamerák figyelik, a polcról elvett termékek regisztrációját pedig súlyszenzoros polcok könnyítik meg. A fizetés a boltból való távozáskor, az appon keresztül történik. A cég számára a Trigo szállította a technológiát.

A kasszamentes bolt árusít korhatáros termékeket is. Ezt viszont nem lehetett géppel megoldani. A megfelelő részlegbe belépéskor a cég alkalmazottai ellenőrzik a vásárló életkorát.

November közepén adtunk hírt arról, hogy a Sainsbury’s kiskereskedelmi lánc hamarosan pénztáros nélküli boltot nyit Londonban. Az a bolt iparági pletykák szerint az Amazon technológiáját fogja használni. A vásárlóknak azonban nem az Amazonnal kell kapcsolatba kerülniük: a bejelentkezés és a fizetés is a Sainsbury’s appján keresztül történik.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?