Te vagy az, aki a reggeli kávé előtt a kávéfőzőt sem tudja bekapcsolni? Aki a bután néz egy marok aprót, mert az összeadási képesség az első korty koffein után aktiválódik? Végre gondolt rád valaki!

Te vagy az, aki a reggeli kávé előtt a kávéfőzőt sem tudja bekapcsolni? Aki bután néz egy marok aprót, mert az összeadási képesség az első korty koffein után aktiválódik? Végre gondolt rád valaki!

(Forrás: Costa)

Magunk sem hittük volna pár éve, hogy a kiskereskedelemről sokat fogunk írni. De például az elvitelre vásárolt kávé világa tele van fejlesztésekkel. Mobilos előre rendelés, érintős fizetés, mindent megtesznek a kávézóláncok, hogy pörgősebben menjen az üzlet. Most például a Costa lépett egy nagyot és megalkotta a bankkártyát is tartalmazó fizetős kávés termoszpoharat.

A Clever Cup nevű pohár aljában egy kivehető NFC chip található. Ez egyrészt jelzi a kávézóláncnak, hogy saját pohárral érkeztünk, ami rögtön 25 penny kedvezményt jelent, de pénzzel is fel lehet tölteni. A Costa fizetési partnere a Barclays bank, annak is a bPay nevű, mindenféle eszközöket érintős fizetésre alkalmassá tevő szárnya. A pohár a bPay appon keresztül tölthető fel pénzzel – kávéval a kávéfőzőn keresztül – és egyszerre maximum 15 fontot lehet csak rá küldeni.

A fizetési chipet nem korlátozták a Costa termináljaira, így bárhol lehet fizetni vele. Mivel 15 fontból ügyesen tervezve akár három sör is kijöhet, még akár a kocsmába is el lehet sétálni a fizetős bögrével. Apropó 15 font, pont ennyibe fog kerülni az Clever Cup is, szóval némi befektetést igényel.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?