Nem ettől lesz sikeres a Ford, de a cég kereskedelmi célú kocsijait választóknak egy kényelmes lehetőséget biztosít a funkció.

Fordnak Ford, még ha nem is a legfrissebb modell (Fotó: peterolthof CC-BY)

A Ford kereskedelmi célú járműveibe szerelhető fizetési megoldást jelentett be a SumUp és a Mastercard. Ezek a járművek nem a tipikus Fordok, amikkel az utakon lehet találkozni, hanem food truckok, autóból üzemelő vegyesboltok, virágos standok és egyéb kereskedelmi cégek kocsijai.

A Mastercard által kiadott közlemény szerint a megoldás előnye, hogy a kisvállalkozók egyszerűen tudnak kártyás fizetést elfogadni. Így nem ragadnak bele a készpénzes nyűglődésbe. Az igazsághoz hozzátartozik természetesen, hogy több olyan mobil POS eszközöket forgalmazó cég és fintech startup van, ami pont ugyanezt a problémát hivatott megoldani.

Belopakodik a Ford a fizetési piacra is (Fotó:
Osajus Photography CC-BY)

A fizetési megoldás először Németországban, Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban lesz elérhető. A szolgáltatást a FordPass nevű csomag részeként lehet elérni. Ebben a csomagban már van lehetőség flottakövetésre, az autók távoli nyitására és bezárására és műszaki információk lekérésére is. Ezek közé kerül be a Marketplace opció a fenti országokban.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?