Azonnal lelőjük a poént: egyik sem Magyarország lesz.

Azonnal lelőjük a poént: egyik sem Magyarország lesz.

(Forrás: Apple)
(fotó: Apple)

Franciaországban a BNP Paribas bankkal kötött partneri megállapodással indítja el az Apple Pay fizetési szolgáltatását az Apple 2019. elején. A szolgáltatást a Hello bank! ügyfelei is elérhetik majd.

Franciaország mellett a BNP Paribas kapcsolat azt is lehetővé teszi az Apple-nek, hogy Belgiumban és Ukrajnában is bemutassa érintésnélküli fizetési megoldását.

Az Apple Pay minden iPhone SE-nél frissebb Apple telefonnal és az Apple Watch eszközökkel működik. Használata hasonló egy érintős bankkártyához, a különbség csupán annyi, hogy nem tárol semmilyen kártyaszámot a fizetésre használt eszköz. Ehelyett az Apple eszközök Secure Element biztonságos memóriájában tárolt egyedi Device Account Number nevű azonosítója alapján történik az azonosítás. A megoldás lényege: az Apple Pay ugyanolyan biztonságos, mint egy mobilos, tokenizált bankkártyával való fizetés.

A fizetésre használt kártyák mellett az Apple Pay hűségrendszereket is kezel. A fizetést pedig a készülékek ujjlenyomatolvasója teszi kényelmesebbé.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?