A Google és az Apple ellenében nyújt kezet a bankoknak a norvég Auka. A fizetési rendszereket fejlesztő cég a Settle nevű mobilfizetési megoldását szánja egységes európai rendszernek.

A Google és az Apple ellenében nyújt kezet a bankoknak a norvég Auka. A fizetési rendszereket fejlesztő cég a Settle nevű mobilfizetési megoldását szánja egységes európai rendszernek.

Forrás: Auka

Az Auka platformjára épülő technológiát a cég biztosítja, a fejlesztéseket is ők szállítják, az értékesítést viszont a platformhoz csatlakozó partnerek végzik. A Settle white-label, azaz felmárkázható mobilfizetést ad bárkinek, aki saját fejlesztés helyett egyszerűbb megoldásban gondolkodik.

Daniel Döderlein, az Auka alapítója úgy látja, hogy az egységes mobilfizetési rendszer üzemeltetéséhez sokfajta kompetenciára van szükség. Technológiaira, termékfejlesztésire, hatósági megfelelésre vonatkozóra, üzemeltetésire és például marketinges tapasztalatokra is. Míg ezek megvannak az Aukában, a disztribúcióban és az értékesítésben cégénél erősebbnek véli a bankokat és a telekom szolgáltatókat. A Settle azért épül partneri viszonyra, hogy mindenki azt végezhesse, amiben jó.

Az Auka már minden EU-tagállamban megszerezte a működéséhez szükséges engedélyeket, rendelkezik a szükséges tapasztalattal és technológiával. Olyan pénzintézetekkel, telekommunikációs cégekkel társulnának, amelyek megfelelő disztribúciós háttérrel rendelkeznek, és megjelennének a mobilfizetések területén. Már zajlanak a szerződéskötések, és a cég hamarosan bejelenti azokat az első országokat, ahol megkezdi működését. A cég közleménye szerint folyamatban van a magyar partnerek keresése is.

A fogyasztók számára a Settle egy olyan app, amivel a címjegyzékben szereplő ismerősönek küldhetünk pénzt és amivel pénzt fogadhatunk máshoz. Az apphoz bankkártya vagy folyószámla kapcsolható, de kezel saját tárcát is.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá 1 hozzászólás

  1. Zokni Jukas 2018.11.20

    a szolgáltatás migránskártyával is működik?

Vélemény, hozzászólás?