A fél Európában elérhető ChargePoint töltőhálózatot használva már nem kell kiszállni a kocsiból, ha fizetni akarunk.

Az idei év legtöbb fintech újdonsága a fizetéshez és az e-kereskedelemhez kötődik. Valószínűleg nem kell magyarázni, hogy miért. Így novemberre egy, az Apple-hez kapcsolódó újdonság is került azonban, aminek ráadásul nincs köze a cég új gépeihez vagy az azokat meghajtó új processzorokhoz.

A ChargePoint nevű fizetős elektromos autó feltöltő szolgáltatás bevezette, hogy már az Apple CarPlay szolgáltatásával is ki lehet igényelni a vételezett áram árát. Eleve már az is érdekes fejlemény, hogy egyre több a kereskedelmi alapon működő töltőhálózat. Még ha ezeknek a használatához nem is árt, ha több regisztrációval és appal rendelkeznek a sofőrök – írja a TheVerge.

A ChargePoint tizenöt országában érhető el. Ezek között található az Egyesült Államok, Kanada és Nyugat-Európa nagyobb része. A támogatott országokban és járművekben az autók kijelzőjén lehet időpontot foglalni, elindítani a töltést és fizetni is. Amikor pár éve azt várták a fintech szakértők és mi is, hogy az autók tárcává válnak a maguk módján, akkor ez a változás lebegett a szemünk előtt.

A funkcióhoz iOS 14-et futtató telefonra, a ChargePoint appra, regisztrációra és Apple CarPlayt támogató autóra van szükség. Az Android Autót jelenleg nem támogatja egyelőre a ChargePoint. Szóval az autók tárcává válása még nem történt meg teljesen, de az irány ki van jelölve.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?