Előfizetést kezel, 130 valutával boldogul, fizetést bonyolít le, de még így sem biztos, hogy van esélye a hazai piacon a Stripe-nak.

(Forrás: Stripe)
(fotó: Stripe)

November 17-étől Magyarországon is működik a Stripe fizetési szolgáltató összes megoldása. A cég könnyen beépíthető payment megoldással rendelkezik, amely képes kezelni a világ több pontján kezdeményezett tranzakciókat.

A cég által kiadott közlemény szerint tíz perc alatt bármelyik e-kereskedelmi oldal beépítheti a cég megoldását. Az aktiválástól kezdve pedig 130 valutában képesek tranzakciókat fogadni a cég globális fizetési hálózatán keresztül. A Stripe nem csak egyedi fizetéseket tud kezelni, hanem előfizetési rendszereket is támogat, fizetéseket lehet rajta keresztül kezdeményezni harmadik félnek és optimalizálhatók a mobilos fizetések is.

A magyar piac eddig sem szűkölködött fizetési szolgáltatásokban. Az e-kereskedelemmel foglalkozók legalább fél tucat különböző kisebb-nagyobb cég között választhattak. Az amerikai fintechnek így nem lesz előkészített, előmelegített helye a piacon.

A Stripe azonban rá van szorulva a terjeszkedésre, vagy legalább is mindent megtesz, hogy a járvány ellenére növekedő számokat kommunikálhasson. Az elmúlt hét egyik fontos híre volt a startupperek által látogatott Hacker News oldalon, hogy a Stripe nagy erőkkel próbálja átmozgatni régebbi ügyfeleit az új, eltérő díjstruktúrájú – és ezáltal drágább – előfizetős API-jára.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?