Attól, hogy a politikusokat és pénzügyi szabályozókat nem tudták meggyőzni, a Facebook folytatja a munkát.

A Facebook ugyan még nem győzte meg a szabályozókat, hogy a Libra remek ötlet, amit tárt karokkal kellene fogadniuk, de ez nem akadályozza meg a céget a fejlesztésben. A Techrunch mérte fel, hogy a Librához kapcsolódó fejlesztések hogyan haladnak.

A lap szerint negyven, a specifikációnak megfelelő tárca és egyéb eszköz készül. Ezekhez több, mint 1700 hozzájárulás – úk kód vagy javítás – érkezett a Github kódmeogsztó oldalon. A tesztrendszerben pedig 51 ezer tesztelési célú tranzakciót végeztek el az elmúlt két hónapban.

A rendszerben a Coinbase, az Uber, a BisonTrails, az Iliad, a Xapo, az Anchorage és természetesen a Faceobook Calibrája is üzemeltet olyan csomópontokat, amelyekkel a tranzakciókat tesztelni lehet. Hat új csomópont hamarosan üzembe lép, és további nyolcat terveznek üzembe helyezni a Libra Szövetség tagjai.

Amit egyelőre nem lehet tudni, hogyan növelik százra a Libra Szövetség tagjainak a számát. Vagy, ami még komolyabb kérdés, hogyan győzik meg a pénzügyi szabályozó hatóságokat arról, hogy a Libra remek ötlet és engedélyezni kellene az elindulását.

A Facebook a héten már elindított a platformjának összes elemében működő fizetési szolgáltatását, a Facebook Payt. Az azonban egy másik konfiktusban lehet fontos a cégnek. A jobb felhasználói élmény mellett a cégcsoport feldarabolhatóságát nehezíti meg.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?