Sok újdonságot nem hoz, de nehezebbé teszi a cég feldarabolását, ha egyszer arra kerülne a sor.

(Fotó: JD Lasica / Flickr CC-BY)

A Facebook lassan úgy áll a fizetési szolgálatásokhoz, ahogy a Google a csetszolgáltatásokhoz. Van egy pár már házon belül, de soha nem rest újat indítani.

A cég most éppen Facebook Pay néven jelentett be fizetési szolgáltatást. Ennek a feladata lesz a Messenger, Instagram, WhatsApp és a Facebook platformokon zajló pénzforgalmat csatornázna egy alkalmazásba. A Facebook Pay előnye, hogy ha egy appban beállítják a fizetést a felhasználók, akkor az mindben működni fog. A közösségi oldal kritikusai természetesen azt is elmondják ilyenkor, hogy egy ilyen integráció után nehezebb lesz feldarabolni a Facebookot, ha az amerikai szabályozó hatóságok egyszer meg akarják ezt lépni.

A Pay a héten kezd el megjelenni a felhasználóknak. Először a Messengerben és a közösségi oldalon, és csak az Egyesült Államokban lakó felhasználóknak. Később bővülhet az országok köre. A cég azt nyilatkozta, hogy egyeztet bankokkal, kártyatársaságokkal és a Paypal fizetési szolgáltatóval is. Emellett kiemelték, hogy a Pay semmilyen kapcsolatban nincs a Librával.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?