Váratlan és érdekes hibával kénytelenek megbirkózni az Apple felhasználók. A probléma nem érint mindenkit, akik viszont belefutnak, azoknak idegesítő lehet.

(Fotó: Apple)

Megbízhatatlanul működik az Apple Pay azoknak, akik a fizetési szolgáltatást íróasztali üzemmódban – tehát bezárva és külső monitorral és billentyűzettel használva – próbálják igénybe venni a MacBookjaikon. Bár az Apple Magic Keyboard nevű billentyűzetén van biometrikus azonosítást lehetővé tévő ujjlenyomat olvasó, a szoftvert összezavarja, hogy nem a MacBook biometrikus megoldását próbálják használni – írja a Verge.

A helyzetet az teszi kényelmetlenné, hogy az ujjlenyomat olvasós Magic Keyboardot pont azért adták ki, hogy minden Apple eszközön legyen erős azonosítási mód. A billentyűzet pedig viszonylag drága, 150 dollárba kerül. A biometrikus azonosítás eleve csak az Apple saját M1 chipjeit használó gépeken hajlandó működni, de a furcsa viselkedés miatt ott sem egyértelmű, hogy milyen körülmények között lehet megbízható módon igénybe venni az Apple Payt.

A hiba gyors megoldása a dokkolva használt laptop kinyitása, és a beépített billentyűzet Touch ID szenzorának a használata. Az Apple, az eddigi visszajelzések alapján nem hibaként, hanem szándékosan meghozott szoftverfejlesztési döntésként kezeli a fenti viselkedést. A felhasználóknak így egyelőre azt kell megválaszolniuk maguknak, hogy miért vettek egy drága külső billentyűzetet egy olyan szenzorral, ami maga dönti el, hogy akar-e működni.

Using Apple Pay and Touch ID on an external Magic Keyboard can get complicated

Publications like and have reported some odd behavior when trying to use Apple’s Magic Keyboard with Touch ID to authenticate for Apple Pay – specifically, that it won’t work if you’re trying to do it with a MacBook that has its display closed, as it would be while running it in „clamshell mode” hooked up to an external monitor.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?