A kínai város tömegközlekedési hálózatának appjába építette be a Mastercard a kártya tokenizálásának lehetőségét. A világ 150 nagyvárosában már működik ilyen rendszer.

(Fotó: Kentaro IEMOTO // CC-BY-SA)

Kijárási tilalom van meg vírus, úgyhogy eleve ne mászkáljon senki semerre, akinek nem fontos. Ettől még el lehet irigyelni Sanghajtól, hogy ott bezzeg már lehet Mastercard bankkártyával használni a tömegközlekedést. Budapesten pedig csak a már majdnem átadott majd végül mégis mindig elbukott elektromos jegyes projektek neveit tudjuk sorolni.

A sanghaji Shentong Metro Group fejlesztése a városba érkező turistákat illetve az ott dolgozó, nyugati bankkártyát használó külföldieket célozza. A jegyvásárláshoz nem a kártyát kell odaérinteni a leolvasóhoz, hanem a Shanghai Metro Appban kell tokenizálni a bankkártyát. Az érintéses jegyvásárlást a telefon bonyolítja majd, még ha a végén a kártyát is terheli meg.

A rendszer már működik is a kínai városban. Az oda látogatók az app telepítése után rögtön felvehetik a kártyájukat a fizetési módok közé. Sanghaj a százötvenedik város, ahol a Mastercard tömegközlekedési fizetési megoldása működik.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?