Még a chiphiány sem állítja meg a Daimlert, hogy fizetési megoldást építsen a Mercedesekbe.

(Fotó: Mercedes)

A Visa fogja működtetni az európai Mercedes-Benz autók beépített, biometrikus azonosítással aktiválható fizetési szolgáltatását. A Daimler közleménye szerint a kétfaktoros fizetés bevezetésével olyan autógyártóvá váltak, amely fizetési eszközzé alakította az autókat.

2022 tavaszától az Egyesült Királyságban és Németországban lesz elérhető a fizetési megoldás. Majd további európai országokra is kiterjesztik a funkció elérhetőségét. Az azonosítást egy ujjlenyomat olvasó biztosítja majd, a vásárlást pedig az MBUX nevű multimédiás rendszeren keresztül lehet kezdeményezni.

A platform áruk és szolgáltatások kifzetésére egyaránt alkalmas. A Mercedes Payt támogató helyeken üzemanyagot, parkolást és a kocsihoz kapcsolódó szolgáltatásokat lehet megvenni. A Visa a partnerségbe a Visa Clout Token technológiát hozza, ami az érzékeny adatok tokenizálását és biztonságos kezelését végzi.

A cég számítása szerint két éven belül 352 millió hálózatba kapcsolt – azaz nethozzáféréssel rendelkező – autó lesz világszerte az utakon. 2025-re pedig évi 86 milliárd dollárra rúg majd az autós fizetések volumenje.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?