A Square fizetési alkalmazása ügyesen próbálja beérni a Venmót, ami eddig népszerűbb volt a fiatalok körében. A megoldásuk egyszerű: keresnek még fiatalabb felhasználókat.

(Fotó: Cash)

Tiniknek is elérhetővé teszi Cash nevű appját a Square. Mostantól mindenki, aki betöltötte a tizenharmadik életévét – és a cég által kiszolgált területen lakik – tölthet pénzt a Cash tárcájába és küldhet pénzt vagy fizethet a telefonjával.

Korábban a Cash használatához 18 évesnek kellett lenni. Most azonban a tiniknek elég beszerezniük az egyik szülőjük engedélyét, és belenyugodniuk arra, hogy a szüleik látni fogják, hogy hogyan költik el a pénzüket. Egymás közti fizetésre alkalmas az app, egy testre szabható betéti kártya jár hozzá, ami ráadásul Google és Apple Paybe is regisztrálható. Van néhány szolgáltatás, amely nem érhető el a 13 és 18 év közé esők számára.

Kivételt jelentenek a befektetési funkciók, a bitcoinhoz kapcsolódó funkciók. Jack Dorsey, a Square vezetője és a bitcoin óriási híve, biztos nem örül ennek, de gyerekeknek befektetési terméket nem lehet eladni, spekulatív pénzügyi termékeket pedig még annyira sem. Végül a tinik csekket sem tudnak beváltani a Cash appal.

A Cash ezzel a lépéssel a pénzküldés területén pár évnyi előnyben lévő Venmót előzi be. A Verge szerint a Venmo is dolgozik a tiniknek szánt termékén, de még nem dobta piacra.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?