Az új termékeknek még nem látszik a hatása, de így is növekszik a cég minden lényeges mutatója.

123rf

A vártnál sokkal jobb pénzügyi jelentéssel rukkolt elő a Paypal, de ez is kevés volt ahhoz, hogy ne csökkenjen a részvényeinek árfolyama. A Techcrunch szerint a befektetők még annál is jobb eredményeket vártak, mint amit az elemzők elfogadhatónak véltek az amúgy rendkívül sikeres cégtől.

Ennek ellenére a negyedéves pénzügyi jelentés jó a fintech szektornak. Bármennyire nem hatotta meg a piacot, a Paypal nő. A harmadik negyedévben 5,46 milliárd dollár bevételt termelt a cég, ami után részvényenként egy dollár osztalékot fizet.

Még jobb hír, hogy az ügyfelek egyre többet használják a fintech szolgáltatásokat. Ennek az oka részben az egész évet domináló koronavírus világjárvány. Ugyanakkor ez a trend megjelenik a pénzügyi adatokban is: például a teljes fizetési volumen soha nem növekedett ilyen arányban.

A harmadik negyedévben 247 milliárd dollár folyt át a Paypal rendszerén, ez 38 százalékkal több, mint 2019. harmadik negyedévében. A többi fizetéssel is foglalkozó startup megnyugodhat, a terület növekszik. A teljes évi fizetési volumen is növekvőben van. A második negyedévben a Paypal úgy fogalmazott, hogy a magas huszasokban található a növekedés, ez a harmadik negyedévre „közel harmincra” változott.

A cég által felvásárolt Venmo is több fizetést dolgozott fel, mint a megelőző évben. Itt a növekedés 61 százalékra rúg.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?