Több városban gyűjtenek aláírást és lobbiznak a lakók, hogy legalább az ő postájuk megmaradjon.


A magyar pénzforgalomból kiirthatatlannak tűnő sárga csekk halála a kormány politikája miatt elszálló energiaárak lesznek. A Magyar Posta több városban bezárja a hivatalainak jelentős részét, egész városrészek maradnak olyan pontok nélkül, ahol a címzettek egyszerűen átvehetik ajánlott küldeményeiket vagy fizethetik a QR-kódot nem tartalmazó, így digitálisan csak nehezebben kezelhető csekkjeiket.

A Posta energiatakarékossági intézkedéseknek nevezi egyelőre a hivatalok bezárását. Valójában azonban 210 településen 366 hivatalt zárnak be ideiglenesen. A fenti 210 településből csupán 101 olyan, ahol más postahivatalba is lehet menni, a fennmaradó 109-ben az egyetlen hely zár be. Ez utóbbi kategóriába tartozó helyeken az állami tulajdonú vállalat mobilposták üzemeltetésével tervezi kielégíteni a keresletet.

Az ideiglenes bezárás 740 dolgozót érint, akiket más hivatalokba vezényelnek át, hogy ott kiszolgálják a megnövekedő ügyféligényt. Magyarul: több postás fog dolgozni azokban az irodákban, amelyek nyitva maradnak. Ugyanakkor Szolnok esetében egy forgalmas postahivatalt zárnak be, amely egyszerűen megközelíthető, Budapest III. kerületének postai forgalmát nagyrészt a Flórián térre terhelik rá. Összességében zsúfoltabb és valószínűleg lassabb kiszolgálást nyújtó posták alakulnak ki.

Az ideiglenes bezárás november 11-én kezdődik. A fentiekkel párhuzamosan a cég bejelentett egy 300 munkavállalót érintő csoportos leépítést is.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?