Kibertámadásokban vehettek részt a Pax fizetési termináljai. Vád még nincs, a cég tagad, de már FBI-os széldzsekis emberek lapozgatják a dokumentumokat a Pax főhadiszállásán.

(Fotó: Pax)

Razziát tartott az FBI a kínai székhelyű PAX Technology amerikai főhadiszállásán – írta meg az American Banker szemtanúkra hivatkozva. A lap azt is tudni vélte, hogy a nyomozóiroda azért döntött ilyen radikális módszer mellett, mert a PAX fizetési termináljai kibertámadásokban vettek részt. Azóta már vannak olyan fizetési szolgáltatók, amelyek biztonsági kockázatra hivatkozva vissza is vonták az általuk telepített PAX terminálokat. A szakma pedig arra vár, hogy szigorúbb vizsgálatnak kell majd alávetni a végponti eszközöket.

A vizsgálatot a PAX Global is megerősítette a Reutersnek. A technológiai cég szerint az FBI mellett az amerikai nemzetbiztonsági szervek is részt vettek a floridai központ elleni razziában pénteken. A PAX azonban nem nyilatkozott arról, hogy mi váltotta ki a vizsgálatot.

(Fotó: Pax)

Az amerikai és európai célpontok elleni kibertámadások vádja Brian Krebs veterán kiberbiztonsági újságíró blogján is megjelent. A PAX azonban a hongkongi tőzsdének küldött állásfoglalásában tagadja, hogy akár hasonló is történt volna. Azt is hozzáteszik, hogy a razzia óta sem vádolta meg semmivel az FBI a céget, igaz bizonyos tulajdonait lefoglalták.

A tőzsde egyelőre nem díjazta a PAX nyilatkozatát. Pénteken beszüntették a kereskedelmet a cég papírjaival, miután negyven százalékot esett az áruk.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?