Legalább a bitcoin spekulánsok jól jártak a bejelentéssel. Ezzel minden előnyét elmondtuk a terméknek.

Kép: 123rf

Akár helyreigazításként is közölhetnénk, hogy tévedtünk. A Paypal ugyan valóban bejelentette múlt héten a kriptós termékét, de a valóság egy kicsit más, mint amit a cég közölt.

A Paypal bejelentése szerint kriptós tárcával bővült a szolgáltatás, amit egy másik fintech biztosít számukra. Azt pedig cégen belül oldják meg, hogy a Paypal fizetés esetén fedezetként használja a kriptós alszámlát. Az Alphaville viszont megnézte közelebbről a funkciót és talált pár érdekességet.

A Paypal nem teszi lehetővé, hogy a kriptopénzt külső tárcába küldjék el a felhasználók. Sőt még a Paypal rendszerén belül sem küldhetnek egymásnak kriptopénzt a felhasználók. A felhasználók nem érik el a privát kulcsukat, azaz a Paypal nem egy kripto tárcát üzemeltetnek, hanem egy az adott kriptovaluták árfolyamát követő pénzügyi terméket értékesít. Ismerősek valahonnan a korlátozások? A Revolut pont ugyanilyen feltételek mellett működteti a kriptobefektetéses funckióját.

Azt a mi híradásunk is kiemelte, hogy a kriptóban való fizetés is úgy zajlik, hogy a Paypal a cégnek kedvező árfolyamon átváltja a kriptovalutát és a kereskedő csak hagyományos fiat pénzt lát a végén. A Paypal bejelentésének igazából azok örülhettek, akik nyertek azon, hogy a funkció hatására meglendül a Bitcoin árfolyama.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?