Újabb banknál érhető el a Google Pay. Az Erste ügyfelei ráadásul nem csak a Mastercard, hanem a Visa kártyáikat is hozzáadhatják a telefonjukon futó Pay appot.

A saját mobilfizetési appot a Google Pay váltja (Fotó: Erste)

Több bank megelőzte az Erstét a Google Pay integráció elindításával, ám ezek közül egyik sem támogatja a Visa kártyák tokenizálását. Az Erste mostanra azonban a kártya típusától, a kártytársaságtól függetlenül kínál tokenizálható bankkártyákat, amelyekkel Android és iPhone telefonokon is lehet fizetni.

Ahhoz, hogy a tokenizálás működjön szükség van pár alapfeltétel teljesítésére. Kellően új Android operációs rendszert kell futtatnia a készüléknek, emellett – és ez a szűkebb keresztmetszet – a mobilnak rendelkeznie kell NFC chippel a fizetések indítására és fogadására.

Az Apple Pay ugyan hamarabb érkezett meg a magyarországi piacra, de a Google Pay bevezetése jelentősebb lépés. Ötször annyi androidos készüléket használnak a magyarok, mint iPhone-t. Ez az arány még akkor is jelentős, ha ezeknek a mobiloknak a jelentős része az NFC hiánya miatt valószínűleg nem alkalmas fizetésre. És azok az ügyfelek sem igazán használták a mobilos fizetést, akik eddig az Erste saját androidos mobilfizetési appját telepítették, a kártyájukat tokenizálták, tehát minden szükséges lépésen túl voltak.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá 1 hozzászólás

  1. A Visa kártyákat is Google Paybe rakja az Erste - technokrata | technokrata 2021.10.27

    […] Forrás: Fintechradar […]

Vélemény, hozzászólás?