Gyorsan terjednek az Amazon kasszás nélküli robotboltjai. A héten egy harmadik amerikai várost is bevett a cég.

Gyorsan terjednek az Amazon kasszás nélküli robotboltjai. A héten egy harmadik amerikai várost is bevett a cég.

Fotó: SounderBruce // CC-BY-SA

Nem jó ott kereskedőnek lenni, ahol az Amazon versenytárs. Az élelmiszerboltok ezt már akkor is érezhették, amikor a cég felvásárolta a Whole Foods láncot. Most viszont még ijesztőbbé válik a kereskedelmi óriás, mert felgyorsította az önkiszolgáló, pénztáros nélküli boltjainak építési ütemét.

Tavaly még csak tesztelés alatt álló, kiküszöbölendő hibákkal teli technológiaként beszélhettünk az Amazon robotboltjairól. Azóta viszont felgyorsította a technológia bevezetését a cég. Az első két bolt Chicagoban és Seattle-ben nyílt meg. A hét eleje óta pedig San Francisco-ban is van már egy pénztáros és kassza nélküli Amazon üzlet. Ezzel ötre nőtt a boltok száma.

A Seattle-i bolt polcai (Fotó: Vegetable6 // CC-BY-SA)

A pénzügyi negyedbe telepített bolt nagyrészt előre elkészített élelmiszereket, rágcsálnivalókat és italokat forgalmaz. A fő kínálatát az Amazon saját márkás szendvicsei és salátái adják. Mindez 210 négyzetméteren terül el, azaz egy hagyományos, nem kisboltnyi területen. A bolt elég nagy ahhoz, hogy néhány asztal és pár mikrohullámú sütő is helyet kapjon benne. Ezzel viszont már nem csak az élelmiszerboltok, hanem az apróbb étkezdék versenytársává is vált az üzlet.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?