Gyakoribbá vált az érintős fizetés a koronavírus miatt. A Visa a fizetési limitek megemelése óta félmilliárddal több ilyen tranzakciót kezelt Európában.

(Forrás: VISA)
(fotó: Visa)

A Visa huszonkilenc európai országban emelte meg az érintős fizetés limitjét. Magyarországon azóta 15 ezer forint alatti tranzakcióknál nincs szükség a PIN-kódot megadására. Így pedig egyszer sem kell megérinteni a terminált a fizetés során.

Mostanra a Visa kártyákkal történő bolti fizetések háromnegyedét érintős módszerrel bonyolítják le. A Visa adatai szerint egyes piacokon megduplázódott az érintős fizetés aránya, a nagyobb európai államokban pedig legalább húsz százalékkal nőtt a fizetési mód használata. A kártyatársaság által kiadott közlemény szerint a vírus egy eleve létező trendre erősített rá.

Legalább ennyire érdekes, hogy az adatok szerint az összes fizetési formával összehasonlítva az érintős tranzakciók esetén a legalacsonyabb a visszaélések aránya. Illetve, hogy a fizikai értékesítési helyeken sem nőtt a csalások aránya a fizetési mód népszerűbbé válásával.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?