A koronavírus túléléséhez állami segítségre is szükségük volt, de idén már hasított a Festipay.

(Forrás: Festipay)

A nyári fesztiválokat kiszolgáló üzleteknek nem volt jó évük se idén, sem pedig tavaly. Mégis egy pozitív hírt kaptunk a magyar Festipay fizetési szolgáltatótól: nem csak hogy nem mentek csődbe, de a teljes romániai fesztiválpiacot ők szolgálják ki.

A cég idén debütált a bonchidai Bánffy-kastély mellett és Kolozsváron is megrendezett Electric Castle fesztiválon. És visszatérő résztvevő volt hat további nagy romániai többnapos bulin is. Az idén induló háromnapos elektronikus zene köré szerveződő Sagán is a Festipay volt a karszalagos, készpénzmentes fizetési technológiát szolgáltató partner.

A Festipay a fennmaradásáért sokat köszönhet a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség, amely egyszeri, vissza nem térítendő ötvenmillió forintos támogatásban részesítette. A támogatás célja a technológia külföldi piacra való bejutásának segítése volt. Ezzel a cég azoknak a rendezvényipari szereplőknek az egyike, amelyet az állami közbeavatkozás miatt nem tépázott meg a koronavírus és a lezárások okozta bevételkiesés.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?