A kevésbé ismert kriptopénz nem annyira menő, mint a bitcoin, nem hordoz annyi új technológiát, mint az ethereum, de így is van jövője.

A kevésbé ismert kriptopénz nem annyira menő, mint a bitcoin, nem hordoz annyi új technológiát, mint az ethereum, de így is van jövője.

Régi találmány a pénz, ideje újítani rajta (Mathias Pastwa / Flickr CC-BY-ND)
Régi találmány a pénz,
ideje újítani rajta (Mathias Pastwa / Flickr CC-BY-ND)
(fotó: Mathias Pastwa / Flickr CC-BY-ND)

Elkészült a száztagú blockchain zenekar, akarom mondani az elosztott főkönyvi rendszert fejlesztő Ripple hálózatára megérkezett a századik tag is. Hét új bank érkezett meg, ezzel lépte át a globális fizetési megoldásnak szánt hálózat a százas határt.

A Ripple nincs egyedül a banki felhasználásra tervezett blockchain termékek piacán. A közvetlen riválisának számító Corda a múlt héten érte el az 1.0-s verziószámot. Emellett több banki konzorcium létezik még, amelyek a pénzügy blockchain technológiák kutatására álltak össze.

A Ripple friss technológia, amely a bankok és a banki ügyfelek számára gyors és sokkal közvetlenebb tranzakciós lehetőséget kínál

– mondta Marcus Treacher, a Ripple egyik vezetője a Bank Innovationnek. A vezető az értékek internetéről beszélt emellett. Ezt a gondolatot a fintech iránt érdeklődő magyarok Chris Skinner gyakori hazai előadásainak valamelyikén is meg lehetett ismerni. A brit guru úgy fogalmazott, hogy a gépek által moderált, automatikus utalásokkal működő rendszerek olyanok lesznek, mint a pénz újrafeltalálása. Ahhoz, hogy ez működjön azonban olcsó és egyszerűen végrehajtható tranzakciókra van szükség.

No Title

No Description

Mit csinál a Ripple?

A hét új tag egyike, az USA és Mexikó közti tranzakciókat lebonyolító Cuallix likviditáskezelésre fogja használni a blockchaines megoldást. A cég két országban működő leányvállalati egy Ripple-t használó kriptopénz tőzsdén keresztül fogják kiegyenlíteni az egymással szembeni tartozásokat.

A Ripple-t úgy tervezték, hogy ilyen műveleteket egyszerűen végre lehessen vele hajtani. Szinte fizikai értékhordozó jószágként működik, az okosszerződések vagy a bonyolult bányászati rendszer nem része.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?