A feledékeny ügyfelek fizetésre noszogatását lehetővé tévő technológiával dolgozik az OTP Mobile. A VCC Live Pay minden ügyfélszolgálati hívás és csevegés alatt működik, és még kényelmesebbé is teszi

A feledékeny ügyfelek fizetésre noszogatását lehetővé tévő technológiával dolgozik az OTP Mobile. A VCC Live Pay minden ügyfélszolgálati hívás és csevegés alatt működik, és még kényelmesebbé is teszi az életet.

Forrás: VCC.live
Forrás: VCC.live

Az ügyfélszolgálati folyamatokba épített, valósidejű fizetést lehetővé tévő technológiát fejlesztő céggel lépett stratégiai partnerségre az OTP Mobil. A VCC Live szoftvere hagyományos telefonos ügyfélszolgálattal is integrálható, de webboltokba vagy közműszolgáltatók is használhatják. Lényege, hogy az ügyintézővel folytatott beszélgetés közben a telefon virtuális billentyűzetén begépelt kóddal vagy a szolgáltató által smsben vagy chat üzenetben kiküldött linkkel is lehet fizetni.

A megoldás egyik előnye, hogy nincs szükség arra, hogy a felhasználók feltelepítsék a szolgáltató appját. Ez azért fontos, mert az App Annie felmérése szerint az átlag telefonon ugyan nyolcvan app is telepítve lehet, de rendszeresen maximum húszat-harmincat használnak az emberek. A napi átlag is magas – kilenc app – ugyanakkor, ha figyelembe vesszük, hogy ezek között ott van a Snapchat, az Instagram, a Facebook és a Facebook Messenger és esetleg még a Google szolgáltatásainak alkalmazásai is, akkor nem sok tér marad a szolgáltatóknak.

Ha viszont a fizetési folyamatot be tudják csatornázni a csevegőalkalmazások valamelyikébe, akkor máris nagyobb az esélye annak, hogy valóban élni fognak a lehetőséggel a felhasználók. A VCC Live Pay technológia segítségével az OTP Mobile egykattintásos fizetési megoldás – ami például a Netpincérből már ismerős lehet – kerül be ezekre a felületekre.

Nagyon fontos, hogy az ügyfelek egy ötperces időkereten belül döntést hozzanak a kifizetésről, és azt meg is valósítsák. Ez csak akkor lehetséges, ha biztonságos és kényelmes megoldást kínálunk nekik. A közös projektünk bebizonyította, hogy a VCC Live és az OTP Mobil kombinált megoldása mindkettőt biztosítja ügyfélbázisunk számára

– mondta a bejelentés kapcsán Dr. Al-Absi Gáber Seif, az OTP Mobil ügyvezető-helyettese.

A cég által kiadott sajtóközlemény szerint az ügyfélszolgálati munkát azzal segítheti az együttműködés nyomán létrejövő technológiai megoldás, hogy él azzal a fizetési motivációs plusszal, ami az ügyfelekben az ügyfélszolágálattal való beszélgetés közben jelen van. Azoknál a szolgáltatóknál jelentős a fizetési forgalom javulása, amelyeknek felhasználói figyelmetlenségből nem egyenlítik ki a tartozásaikat. Azt saját tapasztalatunk alapján is el tudjuk képzelni, hogy egy ügyfélszolgálati telefonhívás, amelyben az ügyet magát el is lehet intézni, kedvesebb módja a figyelmeztetésnek, mint egy tartozásra figyelmeztető sms.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?