Nem csitult el a prepaid hitelkártya kiadási láz, ami már a tavalyi évet is jellemezte. Most a Razer bocsátott ki egy világítós bankkártyát.

Hogy mi az a Razer? Nem neobank, nem pénzügyi szolgáltató, hanem videojátékosoknak szánt perifériákat gyártó cég. Az egéralátéttől a drót nélküli mikrofonos fejhallgatóig, a nagyon nagy mintavételezésű gamer egértől a több billentyű együttes lenyomását is érzékelő billentyűzetekig terjed a termékpaletta.

Az új prepaid kártya egyelőre csak zölden világít. Ha tartós termék lesz, meglepődnénk, ha nem kerülne bele appból állítható RGB-színeket tudó eszköz. Emellett lehet virtuális és nem világítós verzióban is kérni a kártyát, de ki akarna ilyet.

A kártya különlegessége, hogy egyedi, játékosított jutalmakra lehet vele pontokat gyűjteni. Azaz a Razer kidolgozott egy videojátékosokat célzó hűségrendszert – írja a The Verge.

A Visa technológiájára épülő kártya egyelőre béta fázisban van. Csak Szingapúrban és Malajziában érhető el, ahol a gyártó Razer Pay fizetési rendszere is működik. A rejtélyes hűségrendszer mellett egy százalék pénzvisszatérítést adnak pár boltra, és öt százalékot a Razer hivatalos boltjában elköltött összegekre. Emellett a béta fázisban tíz százalék kedvezménnyel vásárolhatnak a Razer-boltban a kártya tulajdonosai. (Ennek a kedvezményke azért van egy kétezer dolláros felső határa.)

A világítós kártyából csak az eső 1337 jelentkező kap. Ez a szám, ha betűként olvassuk, akkor a LEET szót adja ki, ami az elitet jelenti játékos szlengben. Világítós kártyával rendelkezni pedig tényleg elit dolog.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?