Ezt a kártyát nem baj, ha lefotózza valaki. Legalább is az egyik oldalát, ahol a pénzküldést megkönnyítő QR-kód található.


Hitelkártyát bocsát ki az amerikai P2P pénzküldési szolgáltató, a Venmo. A Venmo Credit Card fantázianevet viselő kártyát először csak néhány kiemelt ügyfél kaphatja meg, majd pár hónap teszt után bárki megigényelheti magának – írja a The Verge.

A kártyához jutás feltételei viszonylag enyhék: 18. betöltött életév, amerikai állampolgárság és egy legalább 30 napja megnyitott Venmo fiók, amivel nem követtek el nagy disznóságokat. Az igénylés is a Venmo alkalmazásban történik, majd később a kártyát is ott lehet menedzselni. Ez a mechanika mindenkinek ismerős lehet, aki Revolut vagy Curve kártyát használ, esetleg egy nyugati digitális banknál van a számlája.

Az appba az alap kártyafunkciók mellé bekerül egy költségfigyelő modul. Emellett lehetőség a pénzvisszatérítések követésére is lesz egy oldal. Ezeket a bónuszokat a felhasználó saját költési szokásait A hitelkártyával elköltött összeget a Venmo egyenleg terhére is ki lehet egyenlíteni. Azt appban lehetőség lesz virtuális kártyaként használni – már a fizikai bankkártya megérkezése előtt – a plasztikot.

A kártya érdekessége, hogy az egyik oldala egy hatalmas QR-kód található, amelyet leolvasva rögtön lehet pénzt küldeni a felhasználónak. Ez valószínűleg az első bankkártya, amit nem baj, ha idegenek fotóznak le.

A cégnek eddig is volt bankkártyája, de az egy hagyományos betéti kártya volt. Ez a mostani egy bonyolultabb, és az amerikai piacon valószínűleg érdekesebb termék egyszerre.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?