Egyelőre csak a Visa által kibocsátott kártyákkal működik a fizetési megoldás. Szerencsére a CIB szinte csak ilyen kártyákat ad ügyfeleinek.

Forrás: CIB / Facebook

A CIB ügyfelei is használhatják a Google Pay alkalmazást október hetedikétől. A banknak egyelőre csak a Visa kártyái kerülnek be az alkalmazásba, de tervezik a Pay kiterjesztését más kibocsátótól származó kártyákra is.

A funkció egyaránt elérhető lesz a lakossági és a vállalati ügyfelek számára. Ugyanakkor a használatához Android operációs rendszert futtató telefonra van szükség. A bankkártya digitalizálását a Google Pay alkalmazás végzi el, amint ez a folyamat lezajlott, az ügyfelek a telefonjukkal is fizethetnek a boltokban pont úgy, mintha érintős bankkártya lenne.

A fentiek természetesen csak akkor igazak, ha a telefon megfelel néhány alapvető kívánalomnak. A kellően új Android rendszer valószínűleg keveseknek lesz akadály. A fizetési tranzakcióhoz azonban szükség van NFC chipre is a telefonban. Ezzel az olcsóbb és a régebbi modellek nem rendelkeznek.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?