Az első regisztrációkor ugyan meg kell még érinteni a berendezést, utána viszont egy laza tenyérlengetéssel vásárolhatunk a boltban.

Fotó: Amazon

A járvány alatt is biztonságosan használható azonosítási technológiát mutatott be az Amazon. Teljesen újnak nem lehet nevezni az Amazon Go boltokba telepített egységet, de eddig fizetéssel is összefüggő területeken nem sokat használták. A gép egy érintés nélkül működő tenyérszkenner.

Az első használatkor össze kell kötni ugyan a felhasználóknak a bankkártyájukat és a gép által leolvasott tenyérmintájukat – írja a TechCrunch. A következő alkalmakkor azonban már egy gyors tenyérvillantással lehet bejutni a boltba és fizetni. Mivel az Amazon Go üzletekben pénztár amúgy sincs, így tényleg nagyrészt érintés nélkül lehet végigmenni az üzleten. Ennél csak akkor lehetne érintés-mentesebb a folyamat, ha az emberek üres kézzel sétálnának ki az üzletből.

A lap azt is hozzáteszi, hogy a biometrikus azonosítási módoknál azt szokták meg az emberek, hogy hozzá kell érniük az olvasófelülethez. Legyen az egy iPhone ujjlenyomat szkennere vagy egy laptop ujjlenyomat olvasója. A kezdeti időkben várhatóan össze-vissza fogják tapogatni az Amazon One érzékelőit is.

Az Amazon információs oldala szerint egyelőre két boltban tesztelik az Amazon One-t. Az Egyesült Államokon kívüli világban, vagy a nem az Amazon által üzemeltetett boltokban való megjelenésre egyelőre tervek sincsenek.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?