A Square már támogatja az Apple Tap to Pay funkcióját is. Ezzel minden olyan üzlet, ahol a Square fizetési terminál appját használják elfogadóhellyé vált.

Búcsúzhat lassan a kártyaolvasós kütyü (Fotó: Shardayyy / Flickr CC-BY)
(fotó: Shardayyy / Flickr CC-BY)

A Tap to Pay először az iPhone XS-en vált elérhetővé idén februárban. A funkció kártyaelfogadó eszközzé tette a készüléket. Nem csak telefonnal, órával, de akár NFC-s bankkártyával is lehet fizetni ezeknél a készülékeknél.

A Square június óta béta verzióban teszteli a Tap to Payt támogató alkalmazását. Mostanra azonban elérhetővé tették mindenki számára, aki legalább egy iPhone 11-essel rendelkezik, amely iOS 15.5-ös rendszert vagy annál újabbat futtat. Ezzel a Square egy saját termékét gyengíti, a telefonhoz csatlakoztatható kártyaolvasót. A Lightning vagy jack csatlakozón a készülékhez illeszthető olvasóra azonban eddig is csak azért volt szükség, mert az Apple nem adott hozzáférést az appfejlesztőknek a mobilok beépített NFC-chipjéhez.

A Square megoldása mellett az szól az üzletek számára, hogy a cég nem csak kártyaelfogadást, hanem egyéb pénzügyi szolgáltatásokat is kínál. Most csak még egyszerűbbé vált elindítani egy kártyás fizetést igénylő üzletet.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?