Az európai fintechek és bankok szeretnének hozzáférni az Apple eszközök NFC-chipjéhez. Az EB szerint sem az ördögtől való, ha verseny van a szolgáltatások között.

Forrás: Apple

Szegény Apple-t még az ág is húzza. Nagyon persze nem kell sajnálni a céget, annyi készpénzen ül, hogy abból kisebb országokat is lehet venni. Most azonban lehet, hogy egy-két hitbizományáról le kell mondania. Az sem biztos még, hogy az Epic-ügyből hogyan keveredik ki a cég, de közben érkezett egy újabb probléma.

A Bank Innovation adta hírül, hogy az Európai Unió mérlegeli a lehetőségét, hogy kinyittassák az Apple-lel a cég fizetési technológiáját. A potenciális új szabályozás kötelezné a gyártót, hogy más fizetési szolgáltatóknak is engedjen hozzáférést az iPhone és Apple Watch eszközök NFC-chipjeihez.

Az EU a maga trükkös módján nem nevezte meg az Apple-t, csupán azt jegyezte meg, hogy „a leggyakrabban emlegetett probléma” a felhasználók részéről, hogy a telefonjuk gyártója nem engedi a külsős fejlesztőknek használni az NFC-chipet. Tekintve, hogy az Android platformon a fejlesztők használhatják ezt a kommunikációs formát, a kritika csak az Apple-re vonatkozhat. A bankok, fizetési szolgáltatók és egyéb fintechek természetesen szívesen vennék, ha érintés nélküli fizetést kínálhatnának az ügyfeleiknek iPhone-on is.

A lap idézi az Apple szóvivőjét, aki a cég szokásos, a zárt platform építését támogató érvekkel állt elő:

Úgy gondoljuk, hogy ha a szabályozás beleszól abba, hogyan közelítse meg a hardveres és szoftveres biztonsági kérdéseket a cég, akkor azzal az innovációt fogja visszafogni és felhasználókat veszélybe sodorni. Együttműködünk az Európai Bizottsággal, hogy segítsünk megértetni velük az Apple Pay előnyét.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?